Posted on

Zaustavite špijunažu u Windows 10 OS

55 App Store

Servis računara Čip IN Vam ovom prilikom predstavlja novu alatku čija je funkcija da spreči praćenje korisnikovih aktivnosti od strane Microsofta. Jednostavno njen zadatak je da isključi, ali stvarno isključi praćenje, a ne kako je to urađeno sa podešavanjima samog operativnog sistema.

isključi praćenjeMicrosoft je već bio napadan da ne poštuje privatnost svojih korisnika, da ih prati i slično, na šta je usledio odgovor da se sve može isključiti putem podešavanja u samom Windows 10 operativnom sistemu. Međutim pokazalo se da i nakon toga Bing pretraživanje i Cortana i dalje komuniciraju sa glavnim serverom Microsofta.

Servis računara Čip IN Vam predstavlja jednu alatku koja je besplatna i čiji zadatak je da korisnicima omogući privatnost. Međutim taj projekat je još uvek nov ili mlad, alatku naravno koristite na vlastitu odgovornost, a koliko dugo će biti efikasna je u rukama Microsofta. Ono što je odlikuje jeste lagan interfejs za rukovanje. Međutim može se dogoditi da blokira i nešto drugo što korisniku i ne odgovara da bude blokirano. Inače alatka trpi stalne višestruke izmene, po desetak u toku dana, ali vremenom će se ustaliti.

Ova alatka isključuje mogućnost lociranja, isključuje neke od servisa operativnog sistema i briše zapis o prikupljenim podacima na samom računaru. Da bi mogla uopšte da funkcioniše mora biti pokrenuta u administratorskom nalogu(privilegiji).

Alatku možete preuzeti ovde: Osiguraj privatnost. Servis računara Čip IN se nada da će ova alatka biti od koristi svima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*