7-zip paker fajlova
7 -ZIP paker fajlova

Preuzimanje 7zip arhiver

Datum: poslednja verzija
Proizvođač: Igor Pavlov
Vrednost: besplatno
Vrsta: Softver
Kategorija: Sistemski
Operativni sistem: Windows, Linux, macOS

Pred Vama je najpoznatiji ili najčuveniji open source paker. Predstavlja zamenu i to po mišljenu Čip IN servisa računara adekvatnu za sve komercijalne pakere. Tačno je da nije najefektniji, ali je sigurno najpristupačniji, jer možda se najviše ljudi iznerviraju kada moraju da nabave i plate neki paker samo zato što postoji nešto što je takvim pakerom zapakovano, a opet to im je neophodno ili ih jednostavno grize radoznalost da saznaju šta je u paketiću. Ovaj paker će otpakovati sve i to besplatno i sigurno je da će još dugo, dugo opstajati i nalaziti svoju primenu.

Sama aplikacija nudi u svom 7z formatu visok nivo kompresije zapakovanog materijala, ali opet sve te stvari su manje-više relativne, odnosno neke druge aplikacije imaju prednost u tome, ali su slabije u nekim drugim funkcijama i slično. Čip IN servis računara je u svakom slučaju siguran da će 7z obaviti sve zadatke koje pred njega postavite.

Kada je u pitanju zapakivanje i otpakivanje ova aplikacija podržava sledeće formate: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP i WIM. Opet ako govorimo samo o otpakivanju, što je i najčešća potreba većine korisnika i zbog čega bi morali platiti oko 30e licencu neke od komercijalnih varijanti, program 7z podržava ili otpakuje sledeće formate: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR i Z.Samootpakujući metod (selfextracting) je podržan samo u izvornoj .7z ekstenziji, dakle samo u njoj se može zapakovati nešto za kasnije samootpakivanje.

Kao i sve ostale open source varijante aplikacija i ovu odlikuju prevosi na veliki broj jezika tako da je isnalaženje u upravljačkom panelu ili interfejsu znatno lakše jer se može odvijati na maternjem jeziku. Bitna karakteristika jeste da se može integrisati u sam Windows operativni sistem. Servis računara Čip IN smatra da je ovo jednostavno aplikacija bez koje se ne može.

Preuzimanje:

licenca
instalacija x86
instalacija x64

Servis računara Čip In Beograd