Hoc facias homini, quod cupis esse tibi. – Ne čini drugome što ne želiš da se tebi čini.

Pravila privatnosti

Kao i svakom drugom ozbiljnom sajtu i sajtu Čip IN servisa računara je Vaša privatnost bitna, odnosno Čip IN Vas ceni kao svoje posetioce i goste. Ova stranica služi da Vam opiše koju vrstu informacija prilikom svog rada, a Vaše posete Čip IN prikuplja ili samo koristi i gde i kako se one skladište, odnosno koja je njihova svrha. Dakle cilj je opisati protok informacija preko ovog sajta. Time što ste došli na ovaj sajt pristali ste da se podaci prikupljeni od Vas koriste u skladu sa ovim Pravilnikom, odnosno Pravilima Privatnosti.

Studio Čip IN, ukoliko se obraćate mailom ili putem kontakt formi na ovom sajtu može od Vas prikupiti podatke koje sami dostavite. To su obično Vaše ime, naziv firme, eventualno podaci o firmi ukoliko stupamo u poslovni odnos, Vaš email, broj telefona, adresu i slično. Čip IN se obavezuje da neće Vaše podatke davati trećim licima, niti ih koristiti u bilo koje loše svrhe, odnosno nenamenski. Studio Čip IN je registrovana firma u APR-u i ima obavezu saradnje sa policijskim i inspekcijskim organima i ukoliko isti prilože validnu sudsku dokumentaciju, prema zakonu Čip IN je u obavezi tada dati tražene podatke. Mi se trudimo da maksimalno obezbedimo i Vaš boravak i Vašu aktivnost na našim stranicama, što sami što uz pomoć firmi specijalizovanih za tu vrstu spoljne saradnje. Opet hakerski upadi su uvek mogući i sa tom činjenicom morate računati, oni su ljudi koji su sposobni, odvažni, hrabri, obrazovani, brzi, spretni i za njih ne postoje prepreke, već samo trenutni limiti. Iz tih razloga je nemoguće da bilo ko na svetu da nekakvu garanciju u tom smislu.

Takođe treba naglasiti, da i Studio Čip IN koristi usluge nekih trećih lica(third-part) u cilju obezbeđivanja statističkih podataka ili informacija. Pri tome nikada se ne koriste u tu svrhu lični podaci, već samo oni identifikacioni na internetu, znači IP adresa, ili podaci o kretanju na stranicama sajta koji nama služe za bolju organizaciju i otvorenost, odnosno način pružanja usluga prema korisnicima i posetiocima. Na osnovu IP adrese Vaši lični podaci ne mogu biti identifikovani, ona pripada Vašem provajderu i preko nje identifikujete samo provajdera usluga i njegovo sedište, nikako lično onoga ko koristi tu adresu. Tu tajnost je dužan da obezbedi sam provajder. Znači svi podaci se koriste uglavnom u statističke svrhe, a naglasak je na potrebama korisnika, a ne na njihovom identitetu. Jednostavno pokušavamo da poboljšamo uslugu koju Vam pružamo. Obično oglašivači kao što je Google, prikupljaju ovakve informacije o posetiocima, kao treće lice, kako bi im mogli uputiti reklame iz njihove okoline, a ne sa drugog kraja sveta.

Pored toga, naglašavamo da koristimo kolačiće - cookies ali samo u krajnjoj nuždi, odnono gde se to jednostavno ne može izbeći. Na primer jedna od svrha je sprovođenje anketa (polls), odnosno pitanja upućenih posetiocima, gde kolačić sadrži informaciju o glasaču kako ne bi omogućio ponavljanje glasova. Kolačić "cookie" je mali fajl čiji je zadatak da uskladišti određeni podatak i ovaj kolačić će zatim biti uskladišten na Vašem harddisku u za to već predviđeni prostor. Svi internet preglednici(browser) Vam pružaju mogućnost u svojim opcijama da obrišete ove kolačiće ukoliko ih ne želite, kao što imate i opciju da potpuno onemogućite njihovo korišćenje. Međutim onda ostajete uskraćeni za sve funkcije ili procese koji koriste kolačiće.

Na kraju, Čip IN zadržava pravo izmene ovih Pravila Privatnosti bez prethodne najave. Uvek važe ona koja se u datom trenutku nalaze na ovoj stranici, a da ih je sastavio Čip IN, a ne da su plod nekog od hackerskih upada. Znači ukoliko korisnik, nastavi da koristi sajt, nakon objave neke nove verzije Pravila Privatnosti ovog sajta, smatra se da ih je istovremeno i prihvatio. Korisnici su i pozvani da povremeno, a ako žele i svaki put pre obilaska ovog sajta pročitaju Pravila Privatnosti i Uslove Korišćenja. Ukoliko Vam naši uslovi ili naša pravila ne odgovaraju, Vaša slobodna volja je da koristite neki drugi sajt ili usluge.

ispisana firma Čip IN servisa